вторник, 21 мая 2019 г.

Магістратський вернісаж


Щороку, в треті вихідні травня місто Кам’янець-Подільський відзначає своє День народження. До святкування Дня міста долучився і Заповідник. 


У п’ятницю, 17 травня у конференц-залі НІАЗ «Кам’янець» була відкрита виставка робіт місцевих майстрів, художників, графіків та скульпторів - «Магістратський вернісаж», де були представлені мистецькі твори не лише відомих художників міста, але і їх учнів, студентів. 


Серед картин можна побачити твори метра пензля Б.М. Негоди - графіка, живописця, професора кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка, члена Національної спілки художників України, заслуженого художника України, першого лауреата Хмельницької обласної премії ім. В. Розвадовського, лауреата премії ім. І. Огієнка в галузі мистецтва; прекрасні етюди О. Швець – відомої художниці і співорганізатора виставки; роботи династії Кляпетур – скульптури батька Івана Михайловича, картини сина Сергія та картини на склі доньки Олени; живописні полотна знаних архітекторів В. Яворського, В. Залуцького та В Рудюка; пейзажі викладачів університету Т. Такірова та М. Козловської; рушники і тканні доріжки майстрині художньої вишивки Л. Блащук; роботи з валяної вовни Л. Клепас; яскраві картини голови міської організації «Просвіта» С. Полятинчука. Привертали увагу присутніх роботи молодих художників Д. Добрянського, М. Федорчак, Д. Грищука, Д. Афанасенка та А. Матковської. Виставку відкрила завідувач відділу наукової та культурно-освітньої діяльності Свінціцька Л.І. та з вітальним словом виступила художник-педагог, мистецтвознавець, кандидат архітектури Березіна І. В.
Виставка діятиме до 10 червня та відкрита щодня з  9.00 до 16.00,  крім вихідних. Вхід вільний.

Комментариев нет:

Отправить комментарий